dimarts, 18 de maig del 2010

Nascuts per llegir


Torredembarra fa anys que té cura dels infants promovent el gust per la lectura des del primer any de vida, perquè és molt important llegir en veu alta als infants per al seu creixement integral.

Explicar o llegir una història és una activitat que ajuda a millorar la relació entre pares i fills, estimula el plaer d’escoltar, d’imaginar i de crear, desenvolupa el gust per aprendre, alhora que esdevé la base per poder establir una relació constant entre el món que envolta el nen i el seu propi món interior que haurà d’anar creixent al llarg de la seva vida.

El programa “Nascuts per llegir” vol promoure la lectura donada la importància que té en el desenvolupament emocional i cognitiu de l’infant, conscients dels baixos índexs de lectura a Catalunya i malgrat la millora dels equipaments bibliotecaris i de salut comunitària. “Nascuts per llegir” reuneix a bibliotecàries, pediatres i llevadores, que formen part del conjunt civil que protegeix la infància no només de les malalties i de la violència, sinó que també actua pel seu adequat desenvolupament intel•lectual i emocional, prenent la lectura com un vehicle fonamental pel seu creixement integral.

El Col·legi de bibliotecaris de Catalunya va proposar a les biblioteques de Tarragona que participéssim en el projecte “Nascuts per llegir”. La biblitoeca es va interessar de seguida i ara ja tenim establert el conveni i treballem en col•laboració amb professionals del CAP.

Una de les raons més convincents del valor de la lectura en el primer any de vida dels infants és l’adquisició de la competència lingüística. El llenguatge verbal és un vehicle important de comunicació, per això llegir en veu alta als nens significa introduir-los en la consciència de l’estructura del llenguatge.

Més informació:
http://www.nascutsperllegir.org/