dimarts, 18 de maig del 2010

Grup de Narradores Voluntàries


Us convidem a formar part d’un Grup de Narradores Voluntàries.

 Formar el Grup
Els objectius inicials pel Grup, que podrem valorar i millorar en la primera reunió, i que us proposem per començar a treballar, són:
- Continuar amb la formació en la tasca de Narrar contes ( 6 sessions formatives a l’any).
- Posar en pràctica els coneixements i habilitats narratives en llocs públics (compromesos per ara: Biblioteca Mestra Maria Antònia, Sala Polivalent Can Mayan del carrer Sta Rosalia i Escola bressol Municipal).
- Ampliar els llocs on recitar.
- Difondre les activitats del Grup entre les biblioteques, escoles, patronats de cultura i turisme i altres llocs susceptibles de contractació de narradors.
- Finalment, aconseguir sessions remunerades.

 Programar sessions d’històries dels avis: recuperar la memòria històrica i la tradició de narració oral.
Moltes mares expliquem que el record més antic que tenim és la narració que ens feien els nostres avis o mares i que, tot sovint eren explicacions de fets reals, viscuts en el passat. Fins a finals de juny la biblioteca acull una magnífica exposició sobre l’Exili a França, és a dir sobre la postguerra espanyola. De ben segur tenim històries per contar que hem escoltat dels nostres familiars. Aprofitant aquesta oportunitat, podríem convocar unes sessions de narració d’històries dels temps dels avis. Què us sembla? Pensem que podem explicar moltes anècdotes relacionades amb com es va viure la guerra i la vida quotidiana després (resulta molt interessant per a públic infantil, juvenil i adult).
Vindrà una narradora professional, francesa, familiar de la comissària de l’exposició i podrem escoltar els seus contes.

 Curs a Barcelona.
Us volem informar de que al juliol es realitzarà un curs sobre la narració oral molt atractiu a Barcelona. Si ens apuntem unes quantes hi podem anar en cotxe. És de franc si s’està a l’atur (si no, són 25 €). La Rosa ha trucat i s'ha apuntat, són 8 sessions de dos dies a la setmana de 19 a 20.30 h, a la biblioteca Vapor Vell, que està a Sants.
Aquesta es la pagina on surt la informació dels cursos:
http://www.bcn.es/biblioteques/docs/activitats/atrapalaparaula_1rtrim2010.pdf


A la reunió podem refer els objectius, acordar les dates de la primera sessió o parlar dels temes que vulgueu. Una companya, la Rosa proposa que treballem el Kamishivai. Què més proposeu?
Quan us va bé quedar? Als matins? Què tal el dilluns 24 de maig? Massa lluny? Proposeu un altre dia, si voleu...

2 comentaris:

Biblioteca Municipal de Roda de Barà ha dit...

Enhorabona!Desde la Biblioteca de Roda de Barà us volem felicitar per la fantàstica iniciativa i convidar-vos, si voleu, a venir a explicar contes! A nosaltres ens encantaria!
FELICITATS!

Ana Merino Mir ha dit...

Je, je!
ens encanta contar contes...