dimarts, 18 de maig del 2010

Maletes Viatgeres


Les Maletes viatgeres són una iniciativa conjunta entre la Biblioteca Mestra Maria Antònia i el Pla Educatiu d’Entorn.
S’ha convidat a totes les llars d’infants del municipi a participar-ne i al resposta és molt positiva. S’inicia la campanya aquest gener, per tal que puguin gaudir tots els alumnes de les llars fina a final de curs i perquè el darrer semestre els infants ja estan immersos en la dinàmica de l’escola.

Descripció
Consisteix en què cada setmana un nen de l'aula ve a la biblioteca amb els seus pares a buscar els contes o audiovisuals que ells vulguin. Hem creat dins la secció infantil un apartat amb contes recomanats per aquestes edats, els identificarem perquè porten un gomet blau cel al llom o un teixell com aquest amb la icona del projecte Nascuts per llegir.

Des de l’aula, aquesta maleta es presenta als nens, s’explica d’on ve, què hi porta i cap on va: a les cases dels nens. També cal recalcar la importància de manejar el material amb cura, de rentar-se les mans abans, de no estripar ni guixar els fulls dels llibres, de no ratllar ni embrutar els cd’s o DVD, etc.

A casa, podreu compartir unes hores de lectura amb els vostres fills i quan el porti a la classe, l’infant tindrà un protagonisme especial, ja que aquella setmana, treballaran el conte que ell hagi escollit. L’estada de la maleta a casa serà d’una setmana, incloent el cap de setmana, improrrogable. Cal fixar també per part del professor responsable els dies que la maleta serà a casa del nen.

La maleta conté informació de la biblioteca (guia de lectura, informació d’activitats adreçades a nadons de 0 a 3 anys, tríptic sobre l’ús d’internet i guia pel bon comportament a la sala infantil de la biblioteca). També conté una llibreta en blanc que té com objectiu principal recollir les opinions, comentaris i tot allò que vulgueu expressar sobre l’estada de la maleta a casa. Podeu escriure, dibuixar, enganxar fotografies, etc.

Quan la maleta ha viatjat per les cases de tots els nens, torna a la classe, s’acomiada dels alumnes i torna a la biblioteca.

Objectius
• Ajudar a crear l'hàbit, entre les famílies, d'explicar contes als nens.
• Donar a conèixer la biblioteca com un centre cultural en el qual es realitzen diferents activitats dinamitzadores, tant per infants com per adults.
• Incentivar el préstec de documents davant la nostra àmplia oferta.
• Ensenyar a tenir cura i respecte del material de la biblioteca.
Beneficis • Compartir unes hores de lectura amb els seus infants.
• Afavorir el desenvolupament intel•lectual i emocional adequat, en el qual la lectura sigui un vehicle fonamental per al creixement integral de l'infant.

Demanem a les famílies:
• Respectar i tenir cura del material i de la maleta.
• Respectar el temps establert per a cada família (1 setmana).

Aquesta iniciativa està avalada per l’experiència a altres municipis i projecte Nascuts per llegir.