dilluns, 8 d’octubre del 2012

El nostre àlbum de família

El passat dimecres l’Ànnia Marcé, bibliotecària, va explicar el conte del vaixell pirata, un conte especial fet de paper. Seguidament vam ajudar a les famílies a crear els seus propis àlbums de família.

Els més petits pintaven les portades dels àlbums, amb gomets i colors, mentre els pares enganxàvem les fotos de la família.



 Aquí teniu els passos a seguir per a fer el conte, animeu-vos, és molt divertit!

Conte: El vaixell pirata
 Hi havia una vegada un nen que anava pel carrer i es va trobar un llibre (paper DIN-A4 doblegat per la meitat), i va decidir llegir-lo per veure el que explicava.

Explicava la història d’un pirata que vivia avorrit a casa seva (es dobleguen les puntes de forma que veiem una casa)
I va decidir comprar-se un vaixell per veure món (es fa un vaixell doblegant cap amunt la part de sota de la casa). Una vegada sobre el vaixell, va decidir anar a terres llunyanes, on feia moooolta calor, per això es va treure la samarreta, amb tanta mala sort, que li va caure a l’aigua i no la va poder agafar (¡chof!).
De sobte va començar a bufar un vent molt fort (bufem tots) que va empènyer al vaixell fins a les roques (es fa veure que la roca es el cap d’algun nen i el vaixell xoca contra ella) i al xocar fa que es trenqui la proa (es trenca un dels extrems del vaixell). S’acosta un turmenta...
Una onada gegant (fem un moviment exagerat) empeny el vaixell cap a unes altres roques (un altre xoc amb una altre cap) i es trenca la popa (es trenca l’altre extrem).
I com que així un vaixell no pot navegar, es va enfonsar i enfonsar... amb tanta mala sort que va caure al revés i es va trencar el màstil(toquem el peu d’algun nen i trenquem la punta del vaixell).
Pobre pirata, sort que sabia nedar!. I va arribar a la platja d’una illa, però...(amb molta sorpresa), sabeu que es va trobar?(despleguem el vaixell i...sorpresa)..
¡LA SAMARRETA DEL PIRATA!



Mireu quins àlbums més bonics van quedar.
Un record per sempre!