dimecres, 15 de febrer del 2012

Ara arriba el Carnestoltes...


Un any més, per celebrar l’arribada del Carnestoltes, a la Biblioteca, hem preparat dues sessions relacionades amb el Carnaval.
A la primera sessió vam organitzar el contacontes “El carnaval al Bosc” a càrrec d’Ànnia Marcè, bibliotecària acompanyat d’un taller de màscares d’animals, relacionades amb el conte, on els més petits van desenvolupar les seves habilitats tot pintant i ajudant als pares a retallar.

























Un cop acabat el taller i com a record, els infants es van endur a casa les mascares creades durant el taller.

El segon dimecres vam celebrar el carnaval amb una “Festa del pijama”. Per assistir al taller, pares i fills havien de portar obligatòriament el pijama. Vam fer una sessió de lectura compartida, remarcant la importància de llegir en família i després vam cantar la cançó del carnestoltes tot ballant i acompanyat de confeti, vam riure molt!



I al final de la festa del pijama tenim una cançó per esbravar-nos:Aquí en teniu la lletra, el ball i la partitura per aquells que us animeu a tocar-la. Sona molt bé!


Enllaç a una coreografia molt mona:
Enllaç a lletra i cançó:
Teniu tres opcions (escoltar la cançó, la fitxa amb la lletra i la partitura). Està molt bé.
Enllaç per jugar a seguir la lletra:

Cantem i ballem...

Ara arriba el Carnestoltes

Tots sortim a passejar
Ens posem una disfressa
Per saltar, cantar i ballar!

Tiro-liro, tiro-liro
Tiro-liro, tiro-la

Quan arriba el Carnestoltes
Tots sortim a passejar

Tiro-liro, tiro-liro
Tiro-liro, tiro-la

Comiat

Ànnia Marcè

dijous, 2 de febrer del 2012

Fem el nostre memory

 Altre cop, una de les mares voluntàries, en aquest cas l’Ana Merino, va tenir la brillant idea de dedicar la sessió a realitzar el nostre joc de memory. Un joc on els més petits es diverteixen alhora que treballen la memòria visual.
Uns dies abans, vam enviar a cada família una “fitxa model” on l’havien d’omplir amb fotos d'elements de la vida quotidiana de l'infant, molt nítides, sense fons (de lectures favorites, de les sessions de l'EDF, dels familiars, mascotes, joguines preferides, excursions, experiències, amics....),.


















A la biblioteca imprimiríem la plantilla i en retallaríem les imatges amb el logo de la biblioteca per després plastificar-les i jugar-hi.

Mentre els pares retallàvem els nens escoltaven atentament els contes que va explicar la Raquel, mare voluntària.
Instruccions del joc
Posem totes les targetes cap per avall i cada jugador n’aixeca dues. Si són iguals, se les queda i continua el seu torn. Si són diferents, les deixa al seu lloc cap per avall i passa el torn al company.
Pot ser una tarda molt divertida i educativa a la vegada! I com diu una de les mares és el joc ideal per portar sempre al cotxet, a punt per treure en qualsevol ocasió.




Ànnia Marcè