dijous, 5 de juny del 2014

Plastilina de gelat

Amb aquest nom suposo que ja sabeu de qui ha estat la idea de fer el taller no?
La culpable d’aquesta magnífica idea no podia ser una altre que la Raquel Fernández, mare voluntària i autora del bloc Els nostres moments.
Tenim la gran sort de tenir-la a l’Espai de famílies. Si entreu al seu bloc veure que li encanta  experimentar amb els seus fills i, de tant en tant, ens recomana tallers com el d’avui. 
Com no hem trobat cap conte sobre gelats que ens agradés, l’Ànnia Marcé bibliotecària, ens ha explicat “Perdido y encontrado”. Un àlbum il·lustrat que ens recorda la importància de l’amistat a través d’un nen i un pingüí que resulta estar perdut.

Anem per feina i comencem a preparar aquesta plastilina amb textura de gelat.
Per fer-la només necessitarem condicionador de cabells i farina de blat refinada, més coneguda amb el nom de Maizena.
Les quantitats serien una tassa i mitja de maizena per a 3/4 de tassa de condicionador però, en el nostre cas, hem utilitzat tot el pot de condicionador (300 ml) i tot el paquet de maizena (350 gr.) ja que som uns 15 nens.
Hem tirat tots els ingredients al bol i els hem amassat fins que ha quedat una massa esponjosa i amb una textura que recorda al gelat. En cas que la massa quedi molt enganxosa, podem afegir-hi més maizena. 
Amb una cullera de fer boles i amb motlles hem fet formes i figures varies.
I després les hem decorat ratllant xocolata.
També podem fer servir colorant alimentari per simular els sabors del gelat, caramel líquid o altres ingredients per decorar.
És ideal per fer a casa. A més, fa súper bona olor i el seu tacte és suau i sedós. 
Ànnia