dimecres, 13 de març del 2013

An Easter Egg

Setmana Santa s'apropa i al BabyClub també la volem celebrar.
Als països saxons hi ha multiples maneres de celebrar aquesta festivitat però la que més agrada als petits és, sens dubte, a través dels ous de pasqua. Encara que aquesta tradició te un aspecte pagà, també hi ha d'interpretació religiosa que crea un paral·lel amb la tomba de Jesús, que està buida doncs ell hi va sortir, a l'igual que l'ou és buit per dintre però d'ell en neixen ocells.

Hi ha tres activitats d'aquesta celebració:
Easter Egg Hunt: amagar ous de colors i que els nens els busquin. A la foto no els han amagat gaire.

Easter Egg Coloring: tintar, pintar i decorar ous bullits. Normalment es fa en família i n'hi ha que són obres d'art.



Això no és exclusiu dels països saxons doncs a l'Est d'Europa hi ha molt tradició d'això i en fan de molt macos. Normalment es pinten amb una tècnica basada en la cera, submergint-lo en tint i traient capes de cera. Es solen donar a les entitats i persones del teu voltant (també a les tombes) i a vegades formen part de les festes tradicionals i s'han d'esclatar. Pintar ous com aquests ho fan en temps que són increïbles per nosaltres: fins a 10 minuts!

Chocolate Easter Eggs: ous de xocolata, que ja són comuns als nostres supermercats, i és el més divertit de tot, perquè ens els mengem!

Avui explicarem una miqueta sobre els ous de pasqua a través d'una historieta que es diu "An Easter Egg" (Un ou de Pasqua):


El que explicarem és molt simple i tractem diversos temes: repassem els colors que vam fer el mes passat (red, green, yellow i blue), apenem diverses formes: spot (puntets), lines /lains/ (línies) i zig-zags; repasem els números del 1 al 5 i aprenem que els ous de Pasqua estan "hidden" (amagats). Quants ous en trobarem?
Aquesta història l'hem feta basada en un vídeo que podeu trobar a Youtube que es diu Inside an Easter Egg, però li hem tret algunes coses que ens semblen poc adients.

També farem la cançó Here Comes the Easter Bunny del Matt:


La cançó ens ensenyarà les paraules:
  • Easter Bunny: Conillet de Pasqua
  • Hop /hap/: saltar
  • Say Hello /sei helou/: digues hola
Per acabar, pintarem els nostres ous amb pintura de dits o, si som massa petits, ho farem en paper.


Que sapigueu, que "Easter Egg" també s'usa per a parlar d'acudits o bromes que es solen trobar als mitjans de comunicació, jocs o programes informàtics. Un dels creadors més famosos és Google. Intenteu buscar direccions a Google Maps entre Japó i la Xina, o Rússia i els EEUU, que haureu de nedar, anar en kayak o altres modes estranys de creuar l'oceà. També podeu preguntar com anar des de la Comarca (The Shire) i Mordor, és a dir, parts de la Terra Mitja de El senyor dels anells:

A la imatge he buscat direccions per anar caminant de "the shire" a "mordor" i em diu: "Precaució: Un no pot simplement entrar caminant a Mordor".

A més d'aquest aspecte graciós del terme, també pot significar alguna cosa que està amagada, com un premi en un joc, o una cançó extra en un disc.

Esperem que passeu unes bones festes i Happy Easter!
No mengeu massa xocolata ;)

Recordeu que tots els vídeos que anem fent aquest curs, els podreu trobar a la llista de reproducció del club (també la trobareu a la barra de la dreta):



dilluns, 11 de març del 2013

L'erugueta goluda ha visitat la biblioteca!

Sabeu qui es l’eruga més golafre del món dels contes? Doncs aquest dimecres, gràcies a la Vanessa i l’Ana, mare i filla voluntàries, vam tenir el plaer de conèixer-la.
L’erugueta goluda d’Eric Carle és un conte d’aquells que enamoren.
La petita eruga golafre sempre té gana i no para de menjar. Dilluns travessa una poma, dimarts dues peres…. i així fins dissabte, quan farta de menjar decideix descansar. Diumenge desperta amb una gran sorpresa. Us ho imagineu?
És fantàstic per explicar el procés de la metamorfosis, ensenyar els dies de la setmana o a comptar.
Després va tenir lloc el taller d’estampació de samarretes amb patates. I us preguntareu: amb patates? Doncs si. Molt fàcil!
  1. Agafeu les patates i les talleu per la meitat.
  2. Preneu un dels motlles i claveu-lo al centre d’una mitja patata
  3. Repeleu la patata amb un ganivet seguint la forma del motlle.
  4. Retireu el motlle i ja tindreu la forma desitjada.
  5. Ara nomes heu d'agafar el color que més us agradi, mullar la superfície de la patata i estampar allò que vulgueu decorar.
Mireu quines samarretes més xules i colorides!

Annia Marcé

dilluns, 4 de març del 2013

Petits grans artistes


Us hauríeu imaginat mai una obra a l’estil d’en Jackson Pollock realitzada amb bales? O una obra de Kandinsky realitzada per nens de 3 anyets? Doncs a l’Espai de famílies de Torredembarra tot és posible.
 Amb el més petits hem fet una obra de Pollock. Amb una caixa de sabates i unes bales deixem caure pintura i..., veureu què passa!
I els més grans han pintat l’obra “Quadrats amb cercles concèntrics” de Kandinsky a base de cercles i quadrats.


I aquest és el resultat!

A la sala infantil trobareu exposats els quadres dels petits artistes.
Annia Marcé